Клештите се рачен алат наменети за држење, манипулација, свиткување и притискање. Клешти како рачен алат се пристуни повеќе од 1000 години во друштво на човекот притоа еволуирајќи од примитивен дизајн до современ дизајн со поголема функционалност.

Додадовте продукт во кошничка: